Over mij

Succesvol je doel nastreven

Mijn naam is Lizelot van Polen en ik woon in hartje Eindhoven. Van jongs af aan hou ik van opruimen en ordenen. Dat was destijds ook wel nodig want ik hield ook van het verzamelen van spullen.

Tijdens het ordenen werkte ik met veel focus en kon urenlang bezig zijn met sorteersessies en het schuiven van meubels op mijn kamertje. Ik belandde in een soort van “Flow “ en genoot enorm tijdens het opruimen, maar natuurlijk ook van het eindresultaat daarna!

In mijn leven ben ik meer dan 10 keer verhuisd. Elke keer weer spullen in en uitpakken. Ik weet daardoor ook inmiddels hoe fijn het is als je tijdig, voor je verhuizing, al begint met het sorteren van alle spullen. Wat kan een mens veel verzamelen, weet ik uit eigen ervaring. Wat gaat er mee en wat verkoop je of geef je weg?

Jaren geleden erfde ik een enorme inboedel: documenten, zelfgeschreven stukken, administratie, kasten vol krantenknipsels, foto’s, maar ook een collectie met ruim 4000 boeken. Door de emotionele lading van deze erfenis wilde ik graag dat de boeken die ik niet wilde houden, op een goede plek terecht zouden komen. Dat betekende keuzes maken voor mezelf, maar ook voor de manier van boeken wegdoen, zodat het goed voelt. Uiteindelijk is het me gelukt; ik heb een prachtige collectie zelf gehouden en de rest van de boeken zijn goed terecht gekomen.

Het afscheid nemen van spullen met emotionele waarde gaat me tegenwoordig goed af: ik verzin oplossingen en werk systematisch. Gelukkig kan je zoiets leren: weten wat je hebt en wat je blij maakt! Op deze manier kan je succesvol je doel (overzicht en rust in je huis en je leven) nastreven.

Ik heb de trainingen voor Professional Organizer bij de Nederlandse beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) gevolgd. Daar leerde ik de achtergronden kennen van dingen die ik tot nu toe ‘op gevoel’ had gedaan in mijn eigen situatie. Ik werd door deze trainingen nog meer gemotiveerd om mijn kennis en ervaring in te zetten om anderen te helpen ook succesvol te zijn in het beter organiseren van hun huis en daardoor hun leven.

De naam “Flow in Organizing” refereert voor mij naar vroeger. Mijn opruimsessies zijn minder geworden, puur om het feit dat ik minder spullen heb. Maar nog steeds kan ik af en toe heerlijk in een Flow belanden bij het ordenen van bijvoorbeeld mijn kledingkast.

Herken je je in bovenstaande?

Heb je hulp nodig om meer rust en ruimte te creëren in je huis?

Wil je graag de eerste stap zetten op weg naar verandering?

Ik help je graag!